Meistardarbnīca pie Andra Ločmeļa

Kategorija: Izstādes Publicēts Otrdiena, 17 Novembris 2020

Balvu Mākslas skolas skolēnu meistardarbnīca Briežuciemā pie ādas apstrādes meistara Andra Ločmeļa

 


 

2.A klasei 25.septembris un 2.B klasei 1.oktobris Mākslas valodas pamatu un Kompozīcijas stundas izvērtās ļoti interesantas un radošas,jo no 2020./2021. m.g. Balvu Mākslas skola sāka rīkot mācību ekskursijas.

Skolēni devās mācību ekskursijā pie ādas apstrādes meistara Andra Ločmeļa Briežuciemā.

Meistars bija priecīgs mūs satikt un atklāja, ka paralēli darbam saimniecībā viņam ļoti patīk nodarboties ar ādas apstrādi. Visiem bija iespēja apskatīt dažādas ādas ar ko strādā viņš strādā.Vislielākā sajūsma bija par krokodīla ādu, kas kā atklāja Andris ir ļoti dārga un grūti pieejama.

Andris izgatavo visu, ko vien no ādas iespējams izgatavot - dažādas jostas, somas, brošas, penāļus, auskarus, maskas. Internetā skatās citu meistaru darbus, meklē idejas darbiem, kurus pēc tam realizē ar savu dizainu. Prasmi darboties ar ādu Andris apguvis pašmācības ceļā skatoties video, lasot attiecīgu literatūru, konsultējoties ar citiem meistariem.

Pa retam meistars aizbrauc uz kādu tirdziņu, bet pamatā tirgošanās notiek caur internetu - liek darbu fotogrāfijas un aprakstus Facebook un savā internetveikalā "Leatherely ". Viņa izstrādājumi ir aizceļojuši uz dažādām valstīm.
Andris ir arī kolekcionārs. Viņš kolekcionē šujmašīnas un visu, kas saistīts ar šūšanu - adatas, uzpirksteņus, lekālus, vecās skroderu šķēres.

Apskatot darbnīcu skolēni ar lielāko prieku izveidoja sev atslēgu piekariņus- gan ar saviem vārdiem, gan ar iniciāļiem. Dodoties mājās visi bijām gandarīti par paveikto. Nolēmām pēc kāda laika vēlreiz šeit iegriezties. Paldies jaukiem bērniem, meistaram un skolas direktorei Elitai Teilānei par kopā būšanu.

Mākslas valodas pamatu un Kompozīcijas skolotāja Lana Ceplīte

 
Skatīts: 7582