Ekskursija uz Piebalgas porcelāna fabriku un Gardenia Eco sveču darbnīcu

Kategorija: Izstādes Publicēts Otrdiena, 17 Novembris 2020

Balvu Mākslas skolas 4.A un 4.B skolēnu mācību ekskursija uz Piebalgas porcelāna fabriku un Gardenia Eco sveču darbnīcu.

8.oktobrī 4.A un 4.B klases veidošanas un zīmēšanas stundu ietvaros kopā ar skolas direktori Elitu Teilāni un skolotāju Lību Ločmeli devās mācību ekskursijā uz Vecpiebalgas novadu, lai apmeklētu Piebalgas porcelāna fabriku un Gardenia eco sveču darbnīcu.

Piebalgas porcelāna fabrikā skolēni izzināja trauslā porcelāna vēsturi, trauku tapšanas procesu un noslēpumus, iepazinās ar rūpīgo keramiķu roku darbu un paši izlēja porcelāna suvenīru – mākslinieka Jāņa Roņa dizainēto porcelāna kaķīti. Pateicībā par skolēnu cītīgo darbu, katram uz mājām līdzi devās tāds pats – tikai jau nodedzināts suvenīrs - porcelāna kaķītis.

Gardenia Eco sveču darbnīcas īpašniece izstāstīja, ka sveču izgatavošanā tiek izmantotas tikai dabīgas sastāvdaļas. Sveces tiek bagātinātas ar kaltētiem augiem un ēteriskajām eļļām. Skolēniem bija iespēja meistares pavadībā izgatavot sojas vaska „smaržeklīti” un izliet sev nelielu svecīti burciņā, katram bija iespēja individuāli izvēlēties sev tīkamu aromātu un kaltētos augus.

Skolēni aizrautīgi klausijās un darbojās, bija priecīgi, ka pašu rokām ir izgatavojuši suvenīrus, ko aizvest mājās par piemiņu, parādīt ģimenei un dalīties jauniegūtajās zināšanās.

Dodoties mājās bērni nonāca pie atziņas, ka šeit var atgriezties vēl 100 reizes!

 

Veidošanas un gleznošanas skolotāja Lība Ločmele

 
Skatīts: 8150