Balvu Mākslas skolas izstāžu zālē skatāma Daugavpils Marka Rotko mākslas centra tekstila kolekcijas izstāde “TEXT-ils”

Kategorija: Aktualitātes Publicēts Pirmdiena, 05 Oktobris 2020

Balvu Mākslas  skola noslēgusi sadarbības līgumu ar Daugavpils Marka Rotko Mākslas centru un šobrīd skolas izstāžu zālē skatāma Marka Rotko mākslas centra tekstila kolekcijas izstāde.

No šī gada 1. oktobra līdz 30. novembrim Balvu Mākslas skolas izstāžu zālē (Teātra ielā 2)  ir skatāma Daugavpils Marka Rotko mākslas centra tekstila kolekcijas izstāde “TEXT-ils”.

Izstādi var apmeklēt interesenti piesakoties apmeklējumam pa tālruni 29157 vai 64521658

Teksts savā būtībā nav tikai loģisks burtu kopums, kas kārtojas vārdos un teikumos. Tas nes sevī simbolisku vēstījumu, neatkarīgi no pielietotajiem domas izpausmes līdzekļiem. Arī mākslu var lasīt, iedziļinoties katra autora individuālajā krāsu, simbolu un kompozīciju salikumā.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centra kolekcijas izstāde “TEXT-ils” ir stāsts par dažādo tekstilmākslā, rādot mūsdienu tekstila prakses plašās iespējas un interpretācijas. Rādītie mākslas darbi ir Rotko centra organizēto starptautisko tekstilmākslas simpoziju veikums, kas tapuši māksliniekiem divu nedēļu garumā, dzīvojot, iedvesmojoties un radot Marka Rotko dzimtajā pilsētā. Vairākos mākslas darbos ir jaušams arī cietokšņa motīvs, atklājot katra mākslinieka individuālo un estētisko skatījumu uz īpašo aura, ko veido vēsturiskā arhitektūra un apkārtējā ainava.

Izstādē pārstāvētie mākslinieki: Inga Šaučiūniene (Lietuva), Jolanta Savvina, Pēteris Sidars, Ksenias Shinkovskaya, Ruta Bogustova, Dace Pudāne, Ilona Linarte-Ruža (Latvija), Samantha Fields (ASV), Sauro Manetti (Itālija), Ju Von Lima (Dienvidkoreja), Mumita Dasa (Indija).

Ar izstāžu projektu “TEXT-ils”Balvu Mākslas skola uzsāk ilgtermiņa sadarbību ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, kuras ietvaros ir plānoti turpmāki izstāžu projekti un izglītojošie mākslas centra apmeklējumi. Izstāde kalpos par lielisku mācību procesa papildinājumu un audzēkņiem paredzēta iespēja praktiski darbojoties iepazīt tekstila darba radīšanas procesu aužot un izmantojot dažādas autortehnikas.

Balvu Mākslas skolas direktore Elita Teilāne

Skatīts: 1161