Radošo darbu konkurss veltīts Latgales patriotam un dzejniekam Ontonam Slišānam

Kategorija: 2021./2022.m.g.
Publicēts Ceturtdiena, 13 Janvāris 2022

Dzejnieks, rakstnieks, folklorists, novadpētnieks un mākslinieks Ontons Slišāns ir ziemas saulgriežu bērns, dzimis 28.decembrī, bet vārdadienu svinēja 18.janvārī. Šis laiks Ontonam bija radošais laiks, kad viņš savu aktīvo darbību veltīja Ziemeļlatgalei. Balvu mākslas skolas audzēkņi mēģināja sajust Ontona Slišāna garu – piedaloties radošo darbu konkursā, ku ra mērķis bija apliecināt piederību un mīlestību savam dzimtajam novadam un stiprināt latgalisko kultūridentitāti iedvesmojoties no Ontona Slišāna dzejoļa

KOTRU GODU

Kotru godu kaids breinums nūteik.

Div teleišus gūteņa atnas.

Treis jiereņi vuškeņai atskrīn.

Visteņa ūlu bez čaulas izdiej.

Zam ūzula zeiļu pībierst kai dečs.

Vacyns puorstuoj peipiet i olu dzert.

Māmeņa seņgaideitu duovonu nūpierk.

Tieteits nu tierga jaunu mašynu atdzan.

Naktī dabasūs kometu radzu.

Sapynā dīnvydu jyuruos maunu.

Kotru godu kaids breinums nūteik – 

I es tuo breinuma gaidu.

 

Konkursa nolikumu skatīt šeit!

 Konkursam tika nosūtīti 5 audzēkņu darbiņi:

SANIJA POBEDA 11 gadi

 

ELZA ELIZABETE SIRMĀ 11 gadi 

Lasīt tālāk ...

KONKURSS „RADOŠAIS ATLIKUMS – 2021”

Kategorija: 2021./2022.m.g.
Publicēts Trešdiena, 12 Janvāris 2022

 

IECAVAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA no 2021. gada 1. novembra līdz 3.decembrim organizēja profesionālās ievirzes mākslas un dizaina izglītības programmu audzēkņu konkursu “Radošais atlikums-2021”.

"Kažokādas cilvēkiem šobrīd ir aksesuārs, un tā nav pirmā nepieciešamība," savu atbalstu kažokzvēru audzēšanas aizliegumam pauž aktrise un Mēnesis Sprostā dalībniece Anete Krasovska. 

 "Mēs veidojam Latvijas tēlu, un nogalinātāju tēls nekādi nesaistās kopā ar mūsu mīļo Latvijas tēlu," savu viedokli par kažokzvēru audzēšanu pauž mūziķis un MēnesisSprostā dalībnieks Intars Busulis. 

Konkursa mērķis bija sekmēt bērnu un jauniešu izpratni par resursu saudzīgu patēriņu un materiālu otrreizēju izmantošanu, kā arī rosināt skolēnos radošo domāšanu un potenciālu, meklēt jaunus lietotu materiālu izmantošanas veidus.  Veicināt bērnu un jauniešu radošo spēju attīstību, padziļināt izpratni par ekoloģiju, apkārtējo vidi un industrijām. Pilnveidot telpisko domāšanu.

Konkursa nolikumu skatīt šeit!

Konkursa ietvaros tika izgatavots telpisks mākslas objekts no  pelēkajām olu bretēm, izmantojot karsto līmi vai PVA līmi, permanentos marķierus, kas saistīts ar dzīvnieku tēmu “Par kažokzvēriem!”

Ļoti priecājamies par Nadīnu Strupku, kas ar darbu „Lapsa” sīvā konkurencē ieguva Pateicību! Skolotāja: Elita Eglīte

 

KONKURSS „Mana Latvija, dadzītis mazs, Ieķēries pasaules svārkos”

Kategorija: 2021./2022.m.g.
Publicēts Trešdiena, 12 Janvāris 2022

Vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas konkursam „Mana Latvija, dadzītis mazs, Ieķēries pasaules svārkos”, ko organizēja Balvu Bērnu un Jauniešu centrs, no Balvu Mākslas skolas tika kopumā iesniegti 8 (skolēnu arī grupu) radošie darbi dažādās tehnikās.

Konkursa nolikumu var apskatīt šeit!

Ļoti priecājamies par Mareku Galkinu, kas savā vecuma grupā ar darbu „Putns” ieguva 2.vietu! Skolotāja: Liene Šaicāne,

un par 4.klases skolēnu grupu: Elizabete Elza Sirmā, Keita Guļina, Simona Logina, Gunita Duļevska, Annija Ķerāne, Ketrīna Rezgale, kas savā vecuma grupā ar darbu „Ejam svinēt Latvijas dzimšanas dienu” ieguva 3.vietu! Skolotāja: Elita Teilāne

Paldies audzēkņiem un  skolotājiem: Elitai Eglītei, Elitai Teilānei un Lienei Šaicānei par radošo darbu.

 

 

„MIRKLIS MĀKSLAI” KONKURSA NOLIKUMS

Kategorija: 2021./2022.m.g.
Publicēts Otrdiena, 28 Septembris 2021

 

                     

     BALVU MĀKSLAS SKOLA

 

 ccBalvi, Teātra iela 2, LV-4501; e-pasts: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Mākslas dienas 2021-2022” ietvaros

 

    ”MIRKLIS MĀKSLAI”

 

 

      KONKURSA NOLIKUMS

 

 

Abstrakcionisms ir māksla, kurā tiek uzsvērta līniju, krāsu, toņu nozīme, tās būtība - neatkarība no darba līdzības ar apkārtējo pasauli. Glezna par abstraktu nosaucama tad, ja tajā nav  atpazīstams nekas no objektīvās pasaules, no realitātes, kas veido ikdienas dzīves vidi. Pastāv  dažādi abstrakcionisma virzieni, piemēram, tašisms - kurā par koloristisko vērtību tiek uzskatīti  bezformīgi krāsas traipi - uzpludināti vai izšļakstīti uz audekla, vai ģeometriskais  abstrakcionisms, kam raksturīgs ģeometrisku elementu izmantojums - horizontālas, vertikālas  līnijas, kvadrāti, taisnstūri. Pasaulslavenais mākslinieks Marks Rotko (dzimis tagadējā  Daugavpilī), bija ekspresīvā un monohromā abstrakcionisma pārstāvis.

1. Konkursa idejas apraksts

15. aprīlī, Leonardo da Vinči dzimšanas dienā, Latvijā tradicionāli tiek atklātas Mākslas dienas,  tās ilgst līdz 15. maijam. Katru gadu šajā mēnesī visā Latvijā tiek piedāvātas dažādas ar mākslu  saistītas aktivitātes un notikumi. 

Svinot Mākslas dienas 2022, Balvu Mākslas skola bija  sagatavojusi iespēju ielūkoties  Daugavpils Marka Rotko mākslas centra kolekcijā. Izstādē „Pieskāriens laikam”  bija skatāmi Marka  Rotko centra organizēto simpoziju dalībnieku mākslas darbi un individuālie dāvinājumi. Mākslas  dienu 2021 izstādēbijaiespēja virtuāli pieskarties mākslai, ko radījuši mākslinieki no dažādām  valstīm, kur katram ir savs redzējums uz notiekošo apkārt. Katram Balvu Mākslas skolas  audzēknim, Balvu pilsētas iedzīvotājam un ciemiņiem ir iespēja izjust mākslinieku caur viņa  radīto darbu, caur krāsām, līnijām un faktūrām. Pieskarties mākslas laikam un sajūtām caur  gleznām un instalācijām.

Balvu Mākslas skolas izstāžu zālē eksponēto izstādi  „Pieskāriens laikam” kā virtuālo mākslas darbu izstādi var apskatīt šeit: https://www.youtube.com/watch?v=iZGSUN257HM&t=75s

Konkursa ideja radās ar mērķi veicināt dažāda vecuma mākslas interesentus iepazīties ar izstādē  redzamo mākslas virzienu, mākslas darbiem un iedrošināt pašiem radīt oriģināldarbus  abstrakcionismā.

2. Konkursa organizatori: Balvu Mākslas skola

3. Konkursa atbalstītāji: Balvu novada pašvaldība

4. Konkursa vispārīgs apraksts

Lasīt tālāk ...