Mākslas Dienas 2021. ,,Mirklis Mākslas”

Kategorija: Izstādes Publicēts Pirmdiena, 19 Aprīlis 2021

 

Arī šogad Balvu Mākslas skola līdzdarbojas Mākslas Dienu aktivitātēs. Latvijā tradicionāli Mākslas Dienas notiek no 15.aprīļa līdz 15. maijam.

Esam Balvu Mākslas skolas izstāžu zālē iekārtojuši izstādi ar Mūsdienīgās mākslas darbiem, ekspozīcija izveidota no „Daugavpils Marka Rotko mākslas centra” kolekcijas krājumiem. Mākslas darbu autori pārstāv– Poliju, Bulgāriju, Izraēlu, Īriju, Itāliju, Zviedriju, Vāciju, Somiju.

Attālinātais darbs un epidemioloģiskie ierobežojumi liek meklēt jaunas iespējas, tādēļ izveidojām arī šo darbu virtuālo izstādi ,,Pieskāriens laikam”, kura apskatāma skolas mājas lapā www.balvumakslasskola.lv

Esam sasaistījuši šo izstādi ar vizuālās mākslas konkursu „Mirklis Mākslai”. Konkursa ideja radās ar mērķi veicināt dažāda vecuma mākslas interesentus iepazīties ar izstādē redzamo mākslas virzienu, mākslas darbiem un iedrošināt pašiem radīt orģināldarbus abstrakcionismā. Izstāde un konkurss ir lieliska iespēja rosināt sarunas ar Balvu Mākslas skolas audzēkņiem un citiem interesentiem par modernās mākslas dažādajām izpausmēm. Par izpratnes radīšanu, ka mākslas darbā var būt uzsvērta līniju, krāsu, faktūru, toņu nozīme, un darba neatkarība no līdzības ar apkārtējo pasauli. 

Aicinu piedalīties konkursā! Apskati, izlasi, mēģini un padalies ar rezultātu iesūtot mums konkursa darbus! Radīsim šo ,,Mirkli Mākslas” kopā. Konkursa noslēgumā veidosim skolas mājas lapā virtuālu interesantāko konkursa darbu izstādi, lai varam apskatīt, kā mums izdevās.

Balvu Mākslas skolas direktore Elita Teilāne.

 

KONKURSA NOLIKUMS ŠEIT:  Konkursa_nolikums_.pdf

 

Skatīts: 4259