Panākumi pasaules bērnu zīmējumu konkursā

Kategorija: Aktualitātes Publicēts Ceturtdiena, 04 Decembris 2014

2014. gada janvārī Taivānā norisinājās 45. Pasaules bērnu zīmējumu konkurss. Balvu Mākslas skolas audzēkņi veiksmīgi piedalās konkursā un 28. novembrī kino Citadele Rīgā apmeklēja ikgadējo svinīgo laureātu apbalvošanas ceremoniju.
Konkursa žūrija Balvu Mākslas skolas audzēkņu darbus novērtējusi ar Atzinības rakstiem, kurus saņēma Amanda Kočāne par zīmējumu „Spring”, Annija Raibekaze par darbu „NLO”, Karīna Ločmele par zīmējumu „Girl and ship”, Sabīne Viļuma – „Sunset at sea” un Kristīne Inga Lipska par darbu „Clown”.

Svinīgajā laureātu apbalvošanas ceremonijā uzrunu teica Taipejas misijas pārstāvis Latvijā un Saeimas deputāte Ingūna Ribena.
Pasaules bērnu zīmējumu konkursā Taivānā šogad piedalījās 50 valstu pārstāvji, un žūrija vērtēšanai saņēma aptuveni 30 000 bērnu mākslas darbu. Kopumā žūrija ar zelta godalgām apbalvoja 20 jaunos māksliniekus no visas pasaules, tostarp piecas zelta godalgas ieguva bērni no Latvijas.
Šis ir viens no kārtējiem starptautiskajiem vizuālās mākslas konkursiem, kur mākslas skolas audzēkņi gūst panākumus. Paldies skolotājiem Elitai Teilānei, Olgai Rečei un Elitai Eglītei.
„Ginesa rekordi nobāl pret bērnu panākumiem”, tā mākslinieks Jānis Anmanis rakturoja Latvijas bērnu panākumus šajā zīmējumu konkursā.

Informāciju sagatavoja direktores vietniece izglītības jomā Anita Kairiša

PB281168.JPGPB281170.JPGPB281176.JPGPB281180.JPG

 

Skatīts: 19589