Mākslas dienas uzzied – Mākslas skolai 20!

Kategorija: Aktualitātes Publicēts Pirmdiena, 13 Aprīlis 2015

„Mēs katrs spējam baltākos brīnumus radīt
No zieda, no vārda, no krāsas, no skaņas, no vēja.
Mēs katrs protam to tālāk dot
Mīlot un atbildes neprasot.”
(G.Āboliņa)


Balvu Mākslas skola šogad svin savu 20 dzimšanas dienu, tādēļ Mākslas dienās par galvenajiem māksliniekiem šogad gribam izcelt skolas esošos audzēkņus. Esam izveidojuši izstādes ekspozīciju, kurā būs apskatāmi šī gada radošie darbi. Aicinu Jūs apmeklēt izstādi Balvu novada muzejā un piedalīties izstādes atklāšanā 22. aprīlī plkst. 16.00. Būs iespēja arī noskatīties skolas veidotās animācijas filmiņas.

Mākslas dienās piedāvāsim Balvu novada pašvaldības iestādēm dalību akcijā „Gleznojam kopā!”, kuras rezultāts būs kopīgi uzgleznota glezna ar Balvu Lāča dārza ainavu.
No 27. līdz 30. aprīlim radošā krāsu nedēļā „Mākslas dienas uzzied !” Balvu Mākslas skolas audzēkņiem būs iespēja izmēģināt spēkus dažādos radošos uzdevumos.
Esam uzaicinājuši arī Balvu Mākslas skolas absolventus ciemoties skolā, pastāstīt par savu izvēlēto ceļu mākslas jomā un darboties ar mazajiem māksliniekiem. Paldies par atsaucību Dizaina studijas „Bumbierkoks” dizainerei Līgai Stāmerei par piedāvāto „Apsveikums ar pārsteigumu” darbnīcu. Priecāsimies satikt arī Rēzeknes Mākslas un Dizaina vidusskolas metāla izstrādājumu dizaina programmas audzēkņus Pēteri Ločmeli un Mārtiņu Punduru un darboties viņu „Rotu darināšanas” darbnīcā.
Mākslas dienu laikā notiks arī tikšanās un kopīga darbošanās ar Rēzeknes Mākslas un Dizaina vidusskolas jaunās Tēlniecības objektu dizaina programmas vadītāju Gunāru Klauču.
Sadarbībā ar Balvu novada pašvaldību pašu spēkiem veidojam arī dāvanu – Balvu Mākslas skolas mājas lapu, kura uzsāks darboties ar 22. aprīli. Adrese – www.balvumakslasskola.lv Mājas lapā būs vecākiem un audzēkņiem noderīga informācija un iespēja arī interesentiem apskatīt audzēkņu darbus konkrētos mācību priekšmetos, apskatīt veidotās animācijas filmiņas, atrast ar mākslu saistītu informāciju, spēles, iepazīties ar skolas darbību, elektroniski pieteikties iestājeksāmeniem, uzdot jautājumus. Mājas lapas saturs tiks papildināts līdz 2015. gada augustam. Esam pārliecināti, ka mājas lapa ne tikai uzlabos saziņu ar vecākiem bet arī padarīs informāciju par skolu pieejamu plašākai sabiedrībai, ļaus iepazīties ar skolu, tās vēsturi un mācību procesu. Radīs lielāku izpratni par mūsu darbu.
Esam uzsākuši arī mācību programmas satura aktualizēšanu, kritiski izvērtējot un modernizējot. Šajā darba iesaistījies viss skolas kolektīvs, jo saprotam, ka mainās vide, kura dzīvojam un arī prasības mūsdienīgai izglītībai.
Vai 20 gadi ir daudz? Ko mēs esam jau izdarījuši un kas vēl ir jāizdara? Jautājumi un izaicinājumi ir vienmēr, svarīgi ir meklēt uz tiem atbildes un doties arvien uz priekšu, ieguldot attīstībā kopīgu darbu!


 

Skatīts: 19984