Novadu vizuālās mākslas skolotāji pilnveido zināšanas

Kategorija: Aktualitātes Publicēts Piektdiena, 14 Marts 2014

Lai iepazītos ar mācību procesa organizēšanas pieredzi vizuālajā mākslā un papildinātu zināšanas par modernisma mākslinieka P.Mondriāna un viņa domubiedru grupas De Stilj atklājumiem- stilizāciju, abstrakciju, harmoniju, šodien Balvu Mākslas skolā uz radošu semināru „Mondriāns - abstrakcijas principi plaknē un mūsdienu dzīvē ” pulcējās Balvu, Viļakas, Baltinavas un Rugāju novadu vizuālās mākslas skolotāji. Semināru organizēja Vizuālās mākslas metodiskās apvienības vadītāja Larisa Berne sadarbībā ar Balvu Mākslas skolu.
Lekcijas un radošās nodarbības vadīja Dace Paeglīte, Mag.Art. Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas direktores vietniece mācību darbā mākslas izglītības programmā, un Inese Margēvica, Mag.Art.Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas skolotāja.
Dienas laikā vizuālās mākslas pasniedzēji iepazinās ar vismaz 28 un vairāk Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas pedagogu uzdevumiem, ieteikumiem un metodiskajiem piemēriem par tēmu „Plakne. Laukums. Līnija. Krāsa. Abstrakcija. Telpa.”, skatījās un klausījās īsu teorētisko un vizuālo materiālu par Mondriānu un abstrakcionismu un tā ietekmi uz mūsu ikdienas dzīves telpu un diskutēja par Mondriāna izteiksmes līdzekļu ietekmi Bauhauza skolas attīstībā, to klātbūtni mūsdienu ikdienas dzīves dizainā un arhitektūrā.

Semināra laikā skolotāji arī apmeklēja, dokumentēja un pētīja Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas Mākslas nodaļas audzēkņu darbu izstādi (6- 17 gadi), kas veltīta P.Mondriāna daiļradei, kā arī piedalījās radošajā darbnīcā, kur praktiski varēja izmēģināt jaunu tehniku darbam ar līnijām, krāsu laukumiem un to ritmiem plaknē un telpiskajām ilūzijām.
Jāpiebilst, ka martā un aprīlī Balvu Mākslas skolā skatāma Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde.

DSC_0031.JPGDSC_0033.JPGDSC_0034.JPGDSC_0035.JPGDSC_0038.JPGDSC_0041.JPGDSC_0043.JPGDSC_0045.JPG

 

Skatīts: 20231