Balvu Mākslas skolas vārds izskan starptautiskajā konkursā

Kategorija: Aktualitātes Publicēts Trešdiena, 15 Oktobris 2014

2013.gada decembrī un 2014. gada janvārī norisinājās IV Starptautiskais bērnu zīmējumu konkurss „Družat deti na planete” (Visas pasaules bērni draudzējas) Minskā, ko organizēja Baltkrievijas Izglītības ministrija un Baltkrievijas Nacionālais bērnu un jauniešu jaunrades mākslas centrs.
Konkursā piedalījās vairāk kā 31 000 bērnu no 26 valstīm, kuru skaitā ir arī Balvu Mākslas skolas 16 audzēkņu darbi. Mūsu skolu ar saviem darbiem pārstāvēja audzēkņi - Anete Vigule, Kristaps Kokorevičs, Nellija Teilāne, Evija Kurkova, Karīna Ozola, Anda Priedīte, Sintija Kokoreviča, Agrita Prole, Klinta Romanovska, Vitālijs Vasiļjevs, Anna Elza Buglova, Agita Matule, Samanta Kaļva, Ksenija Tupicina, Dagmāra Useniece. Mākslas skolas audzēkņi savos darbos atainoja ģimenes kopīgos pasākumus – kopā būšanu atpūtā, svētkus, rotaļas un draudzību.

Konkursa žūrija darbus vērtēja četrās vecuma grupās no 4 līdz 16 gadiem divās nominācijās „Glezniecība” un „Grafika”. Tika izvirzīti 24 nominanti, savukārt viena Balvu Mākslas skolas audzēkne ar savu darbu „Atpūta naktī” tika izvirzīta kā diplomande: Nellija Teilāne, kuru apsveikt 2014. gada 14. oktobrī bija ieradies Baltkrievijas vēstniecības ģenerālkonsuls Viktors Mihailovičs Geisiks, izsakot arī pateicības vārdus visiem skolas konkursantiem un viņu skolotājiem - Rudītei Liepiņai, Olgai Rečei un Elitai Eglītei, par dalību IV Starptautiskajā bērnu zīmējumu konkursā „Družat deti na planete”.
Panākumi konkursos sniedz gandarījumu par kopīgi padarīto darbu mūsu bērnu radošajā izglītošanā, motivē turpmākajam darbam.

Anita Kairiša
Informāciju sagatavoja direktores vietniece izglītības jomā

01.JPG03.JPG04.JPG05.JPG06.JPG07.JPG

 

Skatīts: 20252